Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

quoko

14. 3. 2012 11:36
Souhlasím

A pěkně napsáno.

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 3. 2012 8:12
jak to tak čtu,

Tak vlastně žádný rozdíl. Uvedená hierarchie funguje i u nás - stát - kraj - obec , a i u nás je uvedeno kdo se za co ručí, třeba  kdo má stavět  či udržovat dálnice , kdo okresní silnici,kdo ulici. Kdo zodpovídá za vysoké školy, kdo za střední, kdo za základní v dané lokalitě. A podobně. A i u nás se vlastně daně platí na různá místa, dejme tomu, daň z příjmu a DPH státu,ale třeba daň z nemovitostí, poplatky ze psů, některé pokuty apod. jsou příjmem obce. .Takže,jenom v tom rozdíl není.

Pochoipitelně, požadavek aby "státní činitel byl stoprocentně zodpovědný   za svá rozhodnutí a ručil  celým svým majetkem", je absurdní,a nikde ve světě  to tak nefunguje Je jasný, že jakýkoliv soukromý majetek takového činitele (i třeba vila s bazénem a mercedes v garáži) by stačil tak tak  na pokrytí  jedné škody minimálního rozhodnutí v řádu milionů  (třeba vymalování radnice).O větších rozhodnutí na úrovni desítek,stovek milionů či miliard ani nemluvě.

0 0
možnosti
MJ

Mike.Jandys

14. 3. 2012 8:37
Re: jak to tak čtu,

Ano ale celkové daňové zatížení je asi 60%. o daních z nemovitostí a za psi to je jen nesmysl jak z lidí ždímat prachy. Systém o kterém mluvím by mohl fungovat třebas takto. 15% státní daň 0-5% Krajská podle potřeby. nic víc. A pokud se bavíme o odpovědnosti pokud by někdo ručil vším co má jak v podnikání nebo politice tak logicky tam nebude chodit člověk bez zkušeností. A pokud bude někdo chtít vymalování radnice cinknout a přijde se nato tak jo ručí vším. Vy jste snad někdy slyšel, že by si někdo vlastní kancelář nechal vymalovat za předražené peníze. Hold je to tak příležitost dělá zloděje, ale dnes u nás nelze nikoho prakticky potrestat natož odvolat.

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

14. 3. 2012 7:30
Jaképak daně, Jandamiku ?

To by se Vám líbilo. Minimální stát je ŽÁDNÝ stát, to si laskavě uvědomte !

0 0
možnosti
MJ

Mike.Jandys

14. 3. 2012 8:28
Re: Jaképak daně, Jandamiku ?

Příkladem minimálního státu je třebas Lichenštejnsko. A i tam je platí daně. Stát v podání minimálního státu se stará jen o nezbytnosti jako je Soud, policie, armáda, komunikace. Ale neřeší třebas sociální dávky, důchody. To je právě na morálce jednotlivce jestli si něco naspoří nebo ne. A to je o výchově o které jak sem zmiňoval mluvil Baťa. A pokud člověk přijde o práci aby neskončil na dlažbě ano stát ho podrží ale peníze které mu dá musí jak si najde práci splatit nazpět. A ikdyž je ve vězení tak i tam pracuje aby si na svůj pobyt vydělal.

0 0
možnosti
JL

uumaa

13. 3. 2012 23:31
Je to Matějkovina

Sám mistr vám to dole potvrdil.Rv

0 0
možnosti
FM

František Matějka

13. 3. 2012 22:48
.

R^

0 0
možnosti
D

dinid

13. 3. 2012 22:42
Máš ten svůj blog

příliš dlouhý a myšlenky v něm rozplizle rozmázlé... Můžeš mít stokrát pravdu, ale většina čtenářů se už během první části unaví a k závěru textu neprolouská... Zkus se vyjádřit věcně a stručně. S nekonečným blablabla se nikam nedohrabeš...:-/

1 0
možnosti
MJ

Mike.Jandys

13. 3. 2012 23:15
Re: Máš ten svůj blog

No popravdě pokud se zadaří tak blog bude sloužit pouze jako inspirace k jinému dílku. A tak sem chtěl do myšlenky zapsat i určitý děj na pozadí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 970x
Jsem obchodník a to znamená být tou třetí stranou, která vede ke spokojenosti ty dvě další.


PS: jsem dislektik a disortografik takže komentáře ohledně pravopisu si nechte pro sebe. Karel Čapek byl taky nečitelnej dokud ho jeho žena neopravila .o)

Seznam rubrik