Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Stoprocentně s Vámi souhlasím, ale... co mají říkat oběti velké hospodářské kriminality? Kdyby v té amnestii nebyl ten nešťastný článek 2, tak proti ní většina současných odpůrců včetně mě neřekne ani půl slova... ale tím článkem 2 se v podstatě ukazuje, že někteří jsou si rovnější. Opakuji už poněkolikáté, být v roli té oběti, asi bych se neudržel a udělal někomu něco hodně špatného. To by mě pak zajímalo, jestli bych dostal amnestii, respektive milost. A argumenty jako délka řízení neberu... podle mě délka řízení je aspoň v některých takových případech přímo úměrná bonitě obžalovaného, který si najme nejlepší právníky a ti celou kauzu neúměrně zdržují vším možným, od výmluv na chřipku klienta až po stížnosti na podjatost soudce nebo křivou výpověď svědka...

0 1
možnosti
MC

Myslím si, že jste to přesně popsal a nejlépe vystihl v posledních dvou větách vašeho článku. Zvyšuji Vám karmuR^Pokud by vzali tyto slova za své levicové strany do svých programů, byla by posílena morálka jejich lídrů. To ovšem nemohou dopustit, protože by ztratili svůj pohodový socialismus a jejich nemorální politika by se stala svobodnější, tedy pravicovější. Konečně by se uznala známá skutečnost, že bez práce nejsou koláče a do politiky by se dostali opravdové přirozeně uznávané osobnosti, kteří uplatní tvořivou práci, jako tu nejvyšší logickou morálku.

2 6
možnosti
Foto

Jenom bych dodal: Svoboda je tu pro všechny - pro chudé i bohaté. Etatisté ji však ohrožují ze obou stran. Jak ze strany socialistického "levičáctví", tak ze strany klientelistického a korporativistického "pravičáctví". Obojí je špatně! Obojí stojí proti svobodě, jak ji chápou zastánci laissez faire.

3 5
možnosti
Foto

Jen drobná oprava - spojení JING-JANG neexistuje. Je to JIN-JANG... :-)

5 0
možnosti
PK

Máte velkou chybu už z kraje blogu- vězení u nás má primárně funkci izolace pachatelů TČ od společnosti, s tím je spojena ochrana společnosti od těchto pachatelů TČ. 

Resocializace těchto pachatelů je jen okrajovou záležitostí, byť sociálních pracovníků a vychovatelů samozřejmě vězeňská služba zaměstnává mnoho.

Více svobody povede jen k tomu, že slušní lidé nebudou mít žádnou ochranu před rabiáty, kterým ve už nyní naprosto jedno, jestli skončí v base, nebo jen v domácím vězení :-/

Samozřejmě, že neplatiči výživného by být ve vězení neměli, ale potrestat notorické neplatiče jednou musíte, když mu ani tři podmínky hlavu nenapravily.

7 1
možnosti
Foto

A na to jste přišla jak, že "více svobody povede k absenci ochrany"? Princip neiniciace násilí je hlavním atributem svobody. Tedy obrana před násilím nemůže být se svobodou v rozporu.

1 7
možnosti
Foto

K tomu není co dodatR^R^R^ lípe to snad zatím nikdo nenapsal[>-]

3 6
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 970x
Jsem obchodník a to znamená být tou třetí stranou, která vede ke spokojenosti ty dvě další.


PS: jsem dislektik a disortografik takže komentáře ohledně pravopisu si nechte pro sebe. Karel Čapek byl taky nečitelnej dokud ho jeho žena neopravila .o)

Seznam rubrik